FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Series
  6. >
  7. Het ministerie van Oplossingen

Het ministerie van Oplossingen

Eeuwenlang loste het Nederlandse Ministerie van Oplossingen  problemen op. In het diepste geheim. Dat hadden alle Ministeries van Oplossingen ter wereld met elkaar afgesproken: ze konden hun taak alleen uitvoeren als niemand ervan afwist. Maar de ambtenaren vertelden anderen over hun werk en het Internationale Genootschap van Oplossingen doekte het Nederlandse Ministerie daarom in 1953 op. Alleen de jonge, brave ambtenaar Janneke Vis mocht het opnieuw oprichten, als ze drie zaken zou oplossen. In het geheim, natuurlijk.

Er ging vijfenzestig jaar voorbij. Janneke Vis richtte geen Ministerie op. Ze werd juf en ze werd blind en ze werd steeds ouder.

Alles verandert als haar negenjarige buurjongetje Ruben een brief schrijft aan het Ministerie van Oplossingen. Hij kent haar verhalen en hij heeft een probleem: hij wordt gepest. De postbode die de brief moet bezorgen, weet niet wat hij ermee moet doen. Maar zijn elfjarige dochter Nina wél. Samen met haar beste vriendin Alfa helpt ze Ruben. En daarna proberen Nina, Alfa, Ruben en de 89-jarige Janneke Vis het Ministerie van Oplossingen opnieuw op te richten.

Het Ministerie van Oplossingen bestaat uit vier delen en is voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Alle boeken in de serie Het ministerie van Oplossingen (12 artikelen). Klanten op paagman.nl zochten Het ministerie van Oplossingen ook in "Voor 9 tot 12 jaar"

12 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Prijs in €
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...