FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
  1. Home
  2. >
  3. Boeken
  4. >
  5. Series
  6. >
  7. Kookbijbels

Kookbijbels

De kookbijbels van Carrera Culinair zijn je grootste vriend in de keuken en het ideale naslagwerk tijdens het koken

Een Carrera Culinair Kookbijbel is het ideale naslagwerk tijdens het koken

De kookbijbels van Carrera Culinair zijn inmiddels een begrip geworden. Topkoks en –bakkers hebben een uniek verzamelwerk gemaakt van hun specialiteit in deze kookbijbels. Samen met de prachtige vormgeving leveren deze kookbijbels een uniek concept op. Rutger, bekend van Heel Holland Bakt, verzorgt uiteraard de Bakbijbel. Barbecuekoning Julius Jaspers is verantwoordelijk voor de enige echte BBQbijbel van Nederland. Daarnaast zijn de Vleesbijbel, Pastabijbel, Pizzabijbel, Groentebijbel, Visbijbel en de Broodbijbel verschenen.

Alle boeken in de serie Kookbijbels (17 artikelen). Klanten op paagman.nl zochten Kookbijbels ook in "Eten & Koken"

17 ARTIKELEN
ebooksalles
Hide filter Auteur
Meer Minder
Hide filter Editie
Meer Minder
Hide filter Uitgave
Meer Minder
Hide filter Prijs in €

Auteurs vertellen zelf over de kookbijbels

Rutger van den Broek over de Bakbijbel
Rutger van den Broek won Heel Holland Bakt  in 2013 (wat vliegt de tijd)
Mijn bakboek bevat meer dan 160 zoete bakrecepten. De recepten zijn ingedeeld de hoofdstukken: ‘Koek & koekjes’, ‘Cakes’, ‘Taarten’, ‘Gebak’, ‘Friandises’, ‘Desserts’ en ‘Wafels, poffertjes & pannenkoeken’. In de bakbijbel vind je zowel basisrecepten als variaties daarop. Om de recepten in de bakbijbel zo kort mogelijk te houden, is een aantal veelgebruikte onderdelen als bladerdeeg en meringue terug te vinden in het hoofdstuk ‘Basisrecepten’. Daarnaast heb ik verschillende technieken beschreven in de ‘How-to’s’, met daarbij stap-voor-stap- foto’s van de handelingen.

Bart van Olphen over de Visbijbel:
De afgelopen jaren heb ik veel visliefhebbers ontmoet: klanten die onze viswinkels bezochten, leerlingen die mijn workshops volgden, toehoorders van mijn lezingen, en vele anderen. En telkens hoorde ik hoe lekker iedereen vis vindt, maar thuis vis zelden klaarmaakt met als excuus dat dit te ingewikkeld, te prijzig en te tijdrovend zou zijn. Niets is minder waar, en daarom dus dit kookboek. Om te laten zien dat werken met vis niet ingewikkeld is, allerminst prijzig hoeft te zijn en dat je met het juiste keukengerei in een handomdraai een mooi visgerecht op tafel tovert.

Mari Maris over de Groentebijbel:
Ieder hoofdstuk begint met een introductie van de groentesoort. Daarin beschrijf ik onder andere hoe u de groenten het beste kunt schoonmaken en snijden; daarom staat dat niet ook nog een keer in het recept; u bent immers niet gek. Onder veel recepten staan variaties; daarin geef ik ingrediënten die u kunt toevoegen of vervangen, zodat u met hetzelfde recept als uitgangspunt kunt variëren. De recepten worden gevolgd door serveersuggesties. Neem de suggesties gerust met de Franse slag.

Julius Jaspers over de BBQbijbel:
Om te beginnen ga ik vrij diep in op de aanwijzingen hoe je bijvoorbeeld rollade opbindt, zalm fileert, zoutkorst maakt, lamsbout ontbeent en pekel injecteert, gewoon omdat dat handig en leuk is. Na de how-to’s start ik met een hoofdstuk over groente op de BBQ – hoe lekker – waarna vis, gevogelte, rund, varken (mijn favoriet) en lam volgen. Vervolgens geef ik je nog flink wat recepten voor bijgerechten en condimenten (sauzen, rubs en andere smaakmakers) en ik sluit natuurlijk af met zoet, want dat gaat ook top op de BBQ.


Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...