FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
3 november

Stefan Hertmans

Stefan Hertmans
Stefan Hertmans
Lezing en signeren
Donderdag 3 november 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 3 november is de Vlaamse auteur Stefan Hertmans om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De bekeerlinge geeft hij een lezing en aansluitend signeert hij.

De Bekeerlinge
In een klein dorp in de Provence wordt sinds mensenheugenis over een pogrom en een verborgen schat gesproken. Eind negentiende eeuw vindt men in een synagoge in Caïro een hoeveelheid opzienbarende joodse documenten. Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

Stefan Hertmans baseerde zich voor De bekeerlinge op historische bronnen. Dat brengt hem in een chaotische wereld van passie, haat, liefde en dood, en voert hem uiteindelijk van Caïro terug naar het kleine Provençaalse dorp, waar hij sinds decennia thuis is.
Stefan Hertmans (1951) publiceerde romans, verhalen, essays en een groot aantal dichtbundels.  In augustus 2013 verscheen zijn veelgeprezen roman Oorlog en terpentijn. Voor deze roman werd hij bekroond met de AKO Literatuurprijs.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...