FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
12 januari - Fred (Den Haag)

Stine Jensen

Stine Jensen
Stine Jensen
lezing
Zaterdag 12 januari 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 12 januari 2019 is Stine Jensen om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal naar aanleiding van het essay Eerste liefde dat zij schreef voor De Maand van de Spiritualiteit 2019, een lezing geven. Aansluitend zal zij signeren.

 

Eerste liefde
Eerste liefde
is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: ‘we moeten elkaar meer aandacht geven’. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Stine Jensen
Stine Jensen (1972) is geboren in Denemarken, maar groeide op in Nederland. Ze studeerde filosofie en literatuurwetenschap in Groningen en werkt als criticus en columnist voor NRC Handelsblad. Ze is een graag geziene gast in praatprogramma’s op televisie en is zelf ook programmamaker. Recente boeken van haar hand zijn Go East (2015) en het kinderboek Vriendschap is alles (2018).

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...