FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
24 april

Stress

Stress
Avond over stress
Witte Hoogendijk en Wilma de Rek
Interview door Jean-Pierre Geelen
Maandag 24 april 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Maandagavond 24 april zijn Witte Hoogendijk en Wilma de Rek om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van het boek Van big bang tot burn-out worden ze geïnterviewd door Jean-Pierre Geelen en aansluitend zullen zij signeren.

 

Van Big Bang tot Burn-out - Het grote verhaal over stress
Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat ís stress eigenlijk? 13,7 miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de Industriële Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden. Ons stress-systeem, grotendeels gevormd in een periode waarin nog niet eens leven op het land bestond, is helemaal niet toegerust om de problemen van deze tijd het hoofd te bieden. Het is dan ook geen toeval dat het aantal gevallen van slapeloosheid, depressie en burn-out een alarmerende groei laat zien. In dit boek pleiten Hoogendijk en De Rek voor een radicaal andere visie op stress-gerelateerde aandoeningen. Op heldere en overtuigende wijze leggen zij uit hoe het komt dat wij zoveel moeite hebben alle veranderingen bij te houden. Het is tijd onze opgefokte verwachtingen onder de loep te nemen. Net als onze ongezonde relatie met de farmaceutische industrie.

Witte Hoogendijk is psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam. Wilma de Rek is journalist bij de Volkskrant.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...