FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Agenda
Archief
1 maart - Fred (Den Haag)

Super Tuesday

Super Tuesday
Super Tuesday
Willem Post, Charles Groenhuijsen, Victor Vlam en Maarten Kolsloot in debat
Zondag 1 maart 2020 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zondag 1 maart zijn Willem Post, Charles Groenhuijsen, Victor Vlam en Maarten Kolsloot om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij evalueren de voorverkiezingen en blikken vooruit op Super Tuesday 2020. Het debat zal geleid worden door Leo Schepman. Aansluitend zullen zij signeren. 

Super Tuesday
Dinsdag is de traditionele dag voor verkiezingen in de Verenigde Staten. Super Tuesday verwijst naar een of meer verkiezingsdagen in het begin van een presidentieel primair seizoen van de Verenigde Staten (februari of maart) wanneer het grootste aantal Amerikaanse staten primaire verkiezingen en caucuses houdt. De specifieke staten die voorverkiezingen houden op Super Tuesday variëren van jaar tot jaar, omdat elke staat afzonderlijk beslist.

In 2020 zal Super Tuesday op 3 maart plaatsvinden. Alabama, Arkansas, Californië, Colorado, Democrats Abroad, Maine, Massachusetts, Minnesota, North Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont en Virginia zullen allemaal hun presidentsverkiezingen houden op die datum. 

Charles Groenhuijsen
Charles Groenhuijsen was jarenlang correspondent in Amerika voor het NOS Journaal. Tegenwoordig werkt hij als journalist, spreker en televisiemaker in de VS en in Nederland. Hij publiceerde een aantal veelgelezen boeken over Amerika, zijn tweede vaderland, zoals recentelijk Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump.

Willem Post
VS-deskundige Willem Post presenteerde zijn boekenMagie van New York en New York Specials bij Paagman. In zijn nieuwe boek Van Arena naar Witte Huis gaat u op politiek avontuur door het Amerikaanse platteland.

Victor Vlam en Maarten Kolsloot
Amerika-kenners Maarten Kolsloot en Victor Vlam leggen in hun boek Donald Trump is niet gek op geheel eigen en heldere wijze uit hoe het Amerikaanse verkiezingssysteem werkt. Ze blikken terug en vooruit, analyseren de rol van media en geld, beschrijven het veranderende kiezersgedrag, vertellen sterke verhalen over obscure kandidaten en treurige campagnebijeenkomsten, en larderen hun boek met leuke lijstjes: welke boeken/websites/films moet je lezen en zien, wat zijn de belangrijkste campagneonderwerpen voor 2020, wie zijn de grootste kanshebbers, en nog heel veel meer. Zo bieden ze de lezer een kijkje achter de schermen van het Amerikaanse verkiezingscircus.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...