FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
21 april - vestiging CENTRUM

Tahmina Akefi

Tahmina Akefi
Tahmina Akefi
Boekpresentatie
Dinsdag 21 april 17:00 uur
Paagman vestiging Centrum: Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden
Dinsdag 21 april presenteert Tahmina Akefi om 17:00 uur haar nieuwe boek Jongen van de oude stad bij Paagman vestiging centrum. Aansluitend zal zij signeren.

Jongen van de oude stad
Op een dag neemt Freidoons vader hem mee naar het moderne gedeelte van hun woonplaats Herat, onder het voorwendsel dat ze naar de intocht van de koning gaan kijken. In werkelijkheid wil hij de jongen voorstellen aan zijn nieuwe vrouw. Zijn nieuwe moeder gebruikt hem echter vanaf begin als voetveeg. Om de spanning te ontvluchten zwerft Freidoon door de stad. Hij komt op plaatsen die hij nog niet had ontdekt en ontmoet nieuwe mensen. Hij raakt gefascineerd door de glasblazers, die in de oosterse wereld bekendstaan als tovenaars met glas. Vooral Maryam, de dochter van de meester-glasblazer, interesseert Freidoon en hij probeert uit alle macht dicht bij haar te komen.

Tahmina Akefi (Afghanistan, 1983) is journaliste en schrijfster. Ze werkte voor diverse Radio1-programma's en het NOS Journaal. Daarvoor was ze een aantal jaren in dienst bij het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en Omroep West. Als freelancer was Akefi verbonden aan BBC Persian. Haar autobiografische roman Geen van ons keek om verscheen in 2012 en werd goed ontvangen in de pers.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...