FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
26 mei

Terrorisme

Terrorisme
Elementair Deeltje Terrorisme
Boekpresentatie en interview door Hans Dekker
Donderdag 26 mei 19:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 26 mei om 19:00 uur zijn Edwin Bakker en Jeanine de Roy van Zuijdewijn te gast bij Paagman vestiging Fred. Tijdens deze avond presenteren zij het nieuwe Elementaire Deeltje Terrorisme. De auteurs zullen geïnterviewd worden door Hans Dekker en gaan in op vragen zoals: Wat is terrorisme? Waarom doen mensen zoiets? En wat is er nieuw aan wat we nu zien? 

Elementair Deeltje Terrorisme
De aanslagen in Parijs en Brussel gingen als een schokgolf door Europa en grote delen van de wereld. Met deze en andere acties weten terroristen burgers wereldwijd bang te maken, en dwingen ze overheden tot het nemen van allerlei maatregelen, waaronder militaire acties zoals die tegen de zogeheten Islamitische Staat, waaraan ook Nederland deelneemt.

Dit Elementaire Deeltje plaatst terrorisme in een breed historisch perspectief en geeft een actueel overzicht van deze vorm van politiek geweld en de bestrijding daarvan. Het gaat in op de kernvragen: wat is terrorisme nu precies, wie zijn de terroristen en wat willen ze? Ook de lange voorgeschiedenis van het fenomeen komt aan bod, net als terrorisme op Nederlandse bodem. Daarnaast bekijken de auteurs, beide Nederlandse experts op dit terrein, wat we kunnen doen om het terroristen zo lastig mogelijk te maken, en hoe we met de impact van terrorisme en met angst om zouden moeten gaan.

Bekijk hier een korte toelichting op het boek door de auteurs.


De auteurs
Edwin Bakker is hoogleraar terrorismestudies aan de Universiteit Leiden en fellow van het International Centre for Counter-Terrorism (ICCT) in Den Haag.
 
Jeanine de Roy van Zuijdewijn is terrorismeonderzoeker aan de Universiteit Leiden en fellow van het International Centre for Counter-Terrorism (ICCT).

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...