FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
13 april - Fred (Den Haag)

Terug op Scheveningen

Terug op Scheveningen
Terug op Scheveningen
Boekpresentatie
Donderdag 13 april 2023 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op donderdag 13 april is Geert Gunneweg om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal zijn boek Terug op Scheveningen presenteren en geïnterviewd worden door Alexander Weissink, journalist voor o.a. het Financieel Dagblad en het NRC. Aansluitend zal hij signeren.

Terug op Scheveningen
In de jaren vijftig van de vorige eeuw bezoekt de auteur als kleine jongen aan de hand van zijn grootmoeder de bad- en vissersplaats voor het eerst. Als hij, eenmaal volwassen, naar Scheveningen terugkeert, ontdekt hij de enorme veranderingen die door de jaren heen aan de haven en aan het strand hebben plaatsgevonden. Zowat de hele vissersvloot is verdwenen, net als de grandeuren de beau monde van weleer. Hoe staat het met het hart en vooral de ziel vanhet voormalige vissersdorp? Is er nog iets van over?

Aan de hand van de restauratie van de oude vleetlogger SCH 236 Noordster verkent Gunneweg een groot aantal aspecten van een eigenzinnige vissersgemeenschap die haar eeuwenoude levenswijze bedreigd zag worden, en in slechts een paar jaar tijd zag verdwijnen. De verhalen en belevenissen tijdens de restauratie vormen het decor van een persoonlijk en bij vlagen aangrijpend verhaal over het Scheveningen van toen en van nu. In ‘Terug op Scheveningen’ reconstrueert de auteur zowel het leven van de laatste vleetvissers als de neergang van de vleetvisserij.Terug op Scheveningen leest als een roman met de Noordster als hoofdpersoon.

Aanmelden 
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kunt u vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kunt u het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier ziet u het actuele aanbod van titels die u kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht. Doordat het boek speciaal voor u gesigneerd wordt, zal het boek pas na het auteursbezoek uitgeleverd worden. De auteur zal het boek op die datum signeren en u haalt het boek dan op een later moment - wanneer het u uitkomt - op bij Paagman, of u laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij u daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Terug op Scheveningen
*
*
*
*
*
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kunt u vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).
Lees de voorwaarden
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...