FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
25 maart

Teun van de Keuken

Teun van de Keuken
Teun van de Keuken
Lezing en signeren
Zaterdag 25 maart 2017 14:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 25 maart, de eerste dag van de Boekenweek, is Teun van de Keuken om 14:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek Goed volk geeft hij een lezing en aansluitend signeert hij. 

 

Van 25 maart t/m 2 april is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema Verboden Vruchten. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. Het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven is dit jaar geschreven door Herman Koch. Het Boekenweekgeschenk is gratis bij besteding van ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en zolang de voorraad strekt.

Goed Volk
Amsterdam, eind jaren zeventig. Teuns ouders hebben het beste voor met de wereld. De schrijnende ongelijkheid in de maatschappij moet aan de kaak worden gesteld. Vooral voor Teuns vader is de juiste, linkse politieke opvatting allesoverheersend: het bepaalt wat hij leest, wat hij eet en wie zijn vrienden zijn. Eén verkeerde opmerking over ontwikkelingshulp, werklozen of krakers en het kan zomaar het einde van de vriendschap betekenen. Teuns ouders mogen zich dan omringen met vrienden die allemaal hetzelfde zijn als zij - links, wit, artistiek en enigszins intellectueel - Teun sturen ze naar De Brug, een 'volkse' lagere school, zoals Teuns vader dat noemt. Een school vol plat pratende Jordanezen en migrantenkinderen, waar overleven belangrijker is dan een goed rapport. Op De Brug zal de jonge Teun meer leren over het leven dan zijn ouders lief is. Maar het biedt hun wel een uitgelezen kans om een duidelijk ideologisch statement te maken tegen de tweedeling in de samenleving. Dat statement was Teun. Goed volk toont hoe het leven van een kind bepaald wordt door de ideologie van zijn ouders. Het is een persoonlijk en indringend verhaal van een niet zo typische Amsterdamse jeugd.

Teun van de Keuken is journalist, columnist en programmamaker. Al jaren is hij één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO), dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is.

Teun van de keuken bij Jinek:
http://evajinek.kro-ncrv.nl/artikelen/hoe-vrijgevochten-was-de-beroemde-filmer-johan-van-der-keuken

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...