FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 17:30 uur
Archief
23 mei - Fred (Den Haag)

Afrikaanse stoffen

Afrikaanse stoffen
Lezing over Afrikaanse stoffen in de kunst
Sprekers: Joop Martens (oud-medewerker Vlisco) en Carla & Pieter Schulting (Afrikaanse kunstverzamelaars)
Donderdag 23 mei 2024 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, aanmelden gewenst

Op donderdag 23 mei organiseert Paagman om 19:00 uur een avond naar aanleiding van het boek Camo van de Keniaanse fotograaf Thandiwe Muriu. Afrikaanse kunstkenners Carla & Pieter Schulting vertellen naast de achtergrond van Thandiwe nog in het algemeen iets over hedendaagse Afrikaanse kunst. Joop Martens, oud-medewerker van textieldrukkerij Vlisco, gaat in op de diverse betekenissen van de stoffen.

Camo
Camo, van fotograaf Thandiwe Muriu, is de eerste publicatie die het werk van deze internationale kunstenaar beschrijft. Camo is een eerbetoon aan de levendige portretten die ze maakt en waarin ze cultureel textiel en schoonheidsideologieën combineert. Muriu neemt ons mee op een kleurrijke, reflectieve reis door haar wereld als vrouw in het moderne Kenia en herinterpreteert hedendaagse Afrikaanse portretten.

Aanmelden 
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij om je aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kun je vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kun je zitplaatsen reserveren wanneer je deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...