FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 21:00 uur
Archief
8 september - Delft

The Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels
The Amazing Stroopwafels
Optreden
Zondag 8 september 2019 15:00 uur
Paagman vestiging Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Op zondag 8 september is de Rotterdamse band The Amazing Stroopwafels om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1, Delft). Zij zullen naar aanleiding van het boek Oude Maasweg kwart voor drie van Merlijn Kerkhof een optreden geven. Aansluitend zullen zij signeren. 

Oude Maasweg kwart voor drie
Als het aan Merlijn ligt, zijn The Amazing Stroopwafels de allerbeste band van Nederland. Objectief is hij niet. De eigenzinnige frontman van de Rotterdamse formatie is Wim Kerkhof: Fenomenaal liedjesschrijver, wereldreiziger en zijn zorgzame vader.
Oude Maasweg kwart voor drie is het verhaal van een band die niet in een hokje te stoppen is, een doldwaze roadtrip door vier decennia Nederlandse popgeschiedenis, maar bovenal het verhaal waarin de man tegen wie Merlijn zo opkijkt gaandeweg steeds menselijker wordt. Een even ontroerend als hilarisch boek over een vader en een zoon.

The Amazing Stroopwafels
The Amazing Stroopwafels (1979) onttrekken zich aan alle wetten van de popmuziek. Ze hebben geen manager, geen roadies, geen groot platenlabel. Toch (of juist daardoor?) zijn ze de meest optredende band van Nederland: in veertig jaar speelden ze bijna zevenduizend keer. Hun klassieker Oude Maasweg staat steevast hoog in de Top 2000.

Merlijn Kerkhof
Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver en muziekjournalist voor de Volkskrant. In 2016 verscheen Alles begint bij Bach, een lovend ontvangen inleiding tot de klassieke muziek. In het voorjaar van 2019 verscheen Oude Maasweg kwart voor drie

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...