FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
15 mei - Fred (Den Haag)

Theo Monkhorst

Theo Monkhorst
Dit evenement zal niet doorgaan

Update 24-03-2020 09:00 uur:
In overleg met de auteur is dit evenement vanwege de coronacrisis geannuleerd.

Rozen en rook
De roman (361 pagina's) verhaalt over Walid Fransman, een jonge dichter uit Londen, die in  2050 op zoek gaat naar de nalatenschap van zijn grootvader in Frankrijk. Hij voorziet niet welke ingrijpende gebeurtenissen hem wachten. Zoals een grote liefde, de macht van een liedje en de gruwelijke strijd van vrouwen tegen het centrale gezag. Een leven van de geur van rozen tot de verstikking van rook en vlammen, waarin het water uiteindelijk overwint.

Lezers van de dubbelroman zullen zich Pieter Fransman herinneren, grootvader van Walid en schrijver van De zegen van weemoed. Rozen en rook, over het leven van zijn kleinzoon vormt samen met de dubbelroman een familiekroniek van het begin van de twintigste tot het midden van de eenentwintigste eeuw, waarin families uit Oost en West met elkaar versmelten.

Theo Monkhorst
Theo Monkhorst schrijft poëzie, proza en toneel. Hij publiceerde onder meer vijf romans, waaronder De blijmoedige leugenaar in 2016. De dubbelroman De zegen van weemoed is onderdeel van de trilogie waarvan het derde deel Rozen en rook nu verschijnt.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...