FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
28 november - Fred (Den Haag)

Thomas Rueb

Thomas Rueb
Thomas Rueb
Interview door Jean-Pierre Geelen
Woendag 28 november 2018 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Woensdag 28 november 2018 is Thomas Rueb om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal door Jean-Pierre Geelen over zijn boek Laura H. – Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer geïnterviewd worden. Aansluitend zal hij signeren.

Laura H.
Ongelofelijk maar waar: in de zomer van 2016 wordt even buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn, met twee kleine kinderen aan haar arm. Ze heet Laura, zegt ze, 20 jaar oud en ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt. Ze huilt. Ze wil naar huis, terug naar Zoetermeer – waar haar vader op haar wacht, die een reddingsactie op touw had gezet met hulp van schimmige privémilitairen. Maar eenmaal op Schiphol wordt Laura direct gearresteerd.
Ze zou gestuurd zijn met een opdracht om een aanslag te plegen namens IS, zo vermoedt het Openbaar Ministerie. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist uit Alkmaar voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H. op de terroristenafdeling in Vught: de eerste vrouw die vanuit het kalifaat terugkeerde naar Nederland — récht in het oog van een mediastorm.

Thomas Rueb
Journalist Thomas Rueb (1986) volgt Laura H. al sinds haar terugkomst op de voet voor NRC Handelsblad. In 2017 won hij de publieksprijs tijdens de uitreiking van de Tegels. Rueb kreeg de journalistieke vakprijs voor zijn interview ‘Jij ziet er helemaal niet uit als een politieman!’ met de Marokkaans-Nederlandse politieman Anis Raiss.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €12,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!


 

 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...