FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
12 oktober - vestiging FRED

Tijl Beckand

Tijl Beckand
Tijl Beckand
Muzikale lezing en signeren
Maandag 12 oktober 19:00 uur
Paagman vestiging FRED, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden
Maandag 12 oktober is Tijl Beckand, Ambassadeur Aangenaam Klassiek om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Ter ere van het Aangenaam Klassiek Geschenk 2015 zal Tijl, samen met het Atlantic Trio een instore verzorgen in een compleet nieuwe stijl: Tijl vertelt, de muziek spreekt. Uiteraard is er na afloop gelegenheid om uw cd’s te laten signeren!

Aangenaam Klassiek

Bijna honderd jaar lang zag de bladmuziek van Charles Beckand, overgrootvader van Tijl Beckand, geen daglicht. Dit jaar zal zijn muziek voor het eerst klinken en zullen veel werken hun wereldpremière beleven. Afgelopen maanden namen musici van The Atlantic Trio, leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Blazersensemble de muziek op. De komt uit als geschenk bij Aangenaam Klassiek, waarvan Tijl Beckand dit jaar ambassadeur is. Ontvang het gratis geschenk bij aanschaf van Aangenaam Klassiek 2015 en Aangenaam Klassiek for Kids 2015.

Muzikale Familiegeschiedenis
Slechts enkele jaren geleden kwam Tijl Beckand in aanraking met de bladmuziek van zijn overgrootvader Charles Beckand (1866, Luik – 1924, Brussel). Hij realiseerde zich familie te zijn van een componist, zoals de velen die hij heeft besproken in zijn programma De Tiende van Tijl. Een besef dat leidde tot een duik in de familiegeschiedenis.

Familieleden haalden hun archieven van zolder en grondige research vond plaats in onder andere Luik en Brussel. De gevormde collectie, een bijzondere vondst bij Bibliothèque Nationale de France in Parijs en een aantal professionele reconstructies van missende pagina’s hebben geleid tot negentien complete werken. Een groot deel hiervan is te horen op deze CD. Met een uitvoering door topmusici en een bijzondere bijdrage van bariton Maarten Koningsberger wordt de luisteraar meegenomen naar de muziek uit het begin van de 20e eeuw, maar vooral ook naar het muzikale geschiedenisverhaal van de familie Beckand. Meer informatie >

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...