FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
19 november

Tomas Ross

Tomas Ross
Tomas Ross
Boekpresentatie en signeren
Donderdag 19 november 19:00 uur
Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 19 november presenteert Tomas Ross om 19:00 uur zijn nieuwste boek Van de doden niets dan goeds bij Paagman vestiging centrum. Hij signeert aansluitend.

Van de doden niets dan goeds
Den Haag, november 1945. Zes maanden na de bevrijding is de stad een chaos. Voormalige kameraden uit het verzet bestrijden elkaar op leven en dood, NSB’ers en oorlogsmisdadigers lopen vrij rond en liquidaties en chantage zijn aan de orde van de dag. In deze koude en verwoeste stad keert oud-spion Arnie Springer berooid terug uit een jappenkamp in Indië.
Na een dodelijke aanslag op een advocaat komen er geruchten naar boven over een schrift waarin de namen zouden staan van collaborateurs die de dans zijn ontsprongen en opnieuw hoge posities bekleden. Als Arnie de verloofde van zijn verdwenen zus herkent, belandt hij in een schimmig netwerk, waarin een gestolen schilderij van Van Ruysdael hem op het spoor brengt van spionne Leonie Brandt en de even beruchte oorlogsmisdadiger Pieter Menten.

Tomas Ross
Tomas Ross (1944) is al meer dan dertig jaar een van de meest toonaangevende thrillerauteurs in ons land. Hij is de Godfather van de Nederlandse faction; in zijn spannende en gedurfde thrillers balanceert hij op de scheidslijn tussen feit en fictie. Vele politieke kwesties nam hij al onder vuur en ook het koningshuis ontkomt niet aan zijn kritische oog en scherpe pen. Hij won driemaal De Gouden Strop – voor zijn thrillers Bèta, Koerier voor Sarajevo en De zesde mei. Als scenarioschrijver werkte hij mee aan gelauwerde series als Bernhard, Schavuit van Oranje, De Brug en de film 06/05 van Theo van Gogh.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...