Vestiging FRED: Open tot 21:00 uur
Vestiging CENTRUM: Open tot 21:00 uur
Archief
25 maart

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa
Tommy Wieringa
Lezing en signeren
Zaterdag 25 maart 2017 17:00 uur
Paagman vestiging Centrum
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 25 maart, de eerste dag van de Boekenweek, is Tommy Wieringa om 17:00 uur te gast bij Paagan vestiging Centrum, Lange Poten 41. Naar aanleiding van zijn boek De dood van Murat Indrissi wordt hij geïnterviewd door Volkskrant-recensent Arjan Peters en aansluitend signeert hij.  

Van 25 maart t/m 2 april is het weer Boekenweek. Dit jaar is het thema Verboden Vruchten. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren. Het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven is dit jaar geschreven door Herman Koch. Het Boekenweekgeschenk is gratis bij besteding van ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en zolang de voorraad strekt.

De dood van Murat Idrissi
De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman.
Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.

In 2004 bezocht Tommy Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen.

Na Dit zijn de namen vertelt Wieringa opnieuw een migratiegeschiedenis; een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood. 

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...