FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
MALL: Open tot 21:00 uur
Archief
30 maart - Fred (Den Haag)

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa
Tommy Wieringa
Zaterdag 30 maart 2019
13:00 uur interview Paagman vestiging Fred
16:00 uur lezing Paagman vestiging Delft
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 30 maart is Tommy Wieringa om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal geïnterviewd worden door Jean-Pierre Geelen. Aansluitend zal hij signeren. Om 16:00 uur geeft Tommy Wieringa een lezing bij Paagman Delft (Choorstraat 1).

Dit is mijn moeder
Als Tommy Wieringa twaalf jaar oud is, verkiest zijn moeder een avontuurlijker leven elders. Hoewel ze zeer aan elkaar zijn verknocht, wordt hun contact sindsdien getekend door strijd. Het laatste grote twistpunt tussen Wieringa en zijn moeder is de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zal worden.
In dit fonkelende snoer van verhalen en herinneringen schetst Tommy Wieringa een even liefdevol als tragikomisch portret van hun tumultueuze relatie.
'Ze was niet alleen mijn moeder, maar ook een van mijn meest geliefde personages. Een kleurrijker, avontuurlijker en onverschrokkener iemand ontmoette ik nog nooit. Een ontiegelijke lastpak, maar het zout der aarde.'

Tommy Wieringa
Tommy Wieringa (1967) brak in 2005 door met zijn ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Zijn romans zijn wereldwijd vertaald en bekroond. Tevens staat het Boekenweekgeschenk van 2014 op Wieringa's naam. Essays en columns van Wieringa’s hand verschenen onder andere in de Volkskrant, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, De Pers en Hollands Diep. Zijn laatste roman, De heilige Rita, is geïnspireerd door zijn jeugd in het huishouden bij zijn vader in een oude boerderij in een Twents dorp.

Boekenweek
Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘De moeder, de vrouw', ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Jas van belofte van Jan Siebelink is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Murat Isik heeft het Boekenweekessay van 2019, Mijn moeders strijd, geschreven.

BOEKENWEEK BIJ PAAGMAN

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...