FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
28 oktober

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa
Tommy Wieringa
Interview met Jean-Pierre Geelen
Zaterdag 28 oktober 2017 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 28 oktober is Tommy Wieringa om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek De heilige Rita wordt hij geïnterviewd en aansluitend zal hij signeren.

Tommy Wieringa schreef met De heilige Rita een schitterende en ontroerende roman over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

De heilige Rita
Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar
in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera’s. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.
 


 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...