FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
29 april

Toon Tellegen

Toon Tellegen
Toon Tellegen
Exclusief bij Paagman
Vraaggesprek, voorlezen en signeren
Bookstoreday
Zaterdag 29 april 2017 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 29 april om 13:00 uur is Toon Tellegen te gast bij Paagman vestiging Fred. Toon Tellegen is speciaal voor Bookstoreday te gast bij Paagman en gaat in gesprek met zijn redacteur. Aansluitend signeert hij al zijn werk.

Bookstoreday
Op 29 april 2017 vieren we Independent Bookstore Day. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is meer dan een winkel. In de boekwinkel vinden we inspiratie, raken we ontroerd. We lezen, kijken, vergapen ons er. In een boekwinkel wordt je verbeelding aangeraakt. Daarom kun je die dag speciale uitgaven kopen, in gelimiteerde oplages, hoge kortingen die alleen in de winkel te vinden zijn.

En op deze bijzondere dag ontvangen wij Toon Tellegen, die zelden een publiek optreden geeft.

Toon Tellegen
Toon Tellegen (Brielle, 1941) is dichter, kinderboekenschrijver en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In 1980 verscheen zijn eerste boek, De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Er volgden nog vele bundels allegorische dierenverhalen; in 1995 verscheen voor het eerst een omvangrijke verzameling daarvan in Misschien wisten zij alles. Onlangs werd die verzameling opgevolgd door een nieuw deel: Iedereen was er.
Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie (inmiddels zijn meer dan twintig bundels verschenen), maar ook proza, zoals Twee oude vrouwtjes, Dora, Brieven aan Doornroosje en het voor de Libris Literatuur Prijs genomineerde De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde).

Hij won talloze prijzen met zijn boeken voor kinderen en voor volwassenen. De roman De genezing van de krekel werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Voor zijn gehele oeuvre ontving Tellegen de Hendrik de Vriesprijs 2006 en de Constantijn Huygensprijs 2007.

In de afgelopen jaren verschenen respectievelijk de dierenromans De genezing van de krekel, Het vertrek van de mier, Het wezen van de olifant, Het geluk van de sprinkhaan en Het verlangen van de egel.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...