FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 21:00 uur
Archief
19 maart - Gouda

Paagman tussen de boeken

Paagman tussen de boeken
Paagman tussen de boeken leest:
De Gebroeders Maxilari
Dinsdag 19 maart 2024 19:30 uur
Paagman vestiging Gouda
Toegang: €3,- incl. consumptie

Tijdens de Boekenweek op dinsdag 19 maart organiseren Ria van Halem, Noaemi Horbach en Petra Snoep om 19:30 uur een nieuwe leesclub Paagman tussen de boeken. De leesclub gaat over het boek De Gebroeders Maxilari van David Pefko. En extra leuk: de auteur zal zelf ook bij de leesclub aanwezig zijn!

De Gebroeders Maxilari
Tijdens een eindeloze zomervakantie in het jaar voor de millenniumwisseling maken we kennis met de vijftien- en zestienjarige Ze’ev en Levi Maxilari, die samen met hun moeder in het chicste gedeelte van Amsterdam-Zuid proberen te overleven. Omgeven door de weelde en rijkdom van anderen dromen de broers op een bankje in het Vondelpark over hun toekomst en smeden ze de grootste plannen, terwijl bij hen thuis al jaren een oorlog woedt waarin schuldeisers de deur platlopen en hun moeder haar bed niet meer uit wil komen.

Als de broers een vakantiebaantje krijgen aangeboden bij de mysterieuze juwelier Silbernberg verandert hun vakantie in een onverwachts avontuur. Op het moment dat ze tijdens het ordenen van zijn administratie op een blinkende, schitterende en tegelijk bloederige geschiedenis stuiten, die diep verscholen ligt in de archiefkast van de juwelier, voelen ze direct dat niets meer hetzelfde zal zijn. Als de juwelier dan ook nog eens grote plannen met ze blijkt te hebben onvoorstelbaar grote plannen naar later zal blijken – begint alles vormen aan te nemen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Over de auteur
David Pefko (1983) debuteerde in 2009 met de roman Levi Andreas. In 2011 verscheen zijn tweede roman, Het voorseizoen, waarvoor hij de Gouden Boekenuil en de Inktaap in ontvangst mocht nemen. In 2017 verscheen zijn alom geprezen roman Daar komen de vliegen. Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen en NRC.

Aanmelden 
Deelname aan de leesclub kost € 3,-, incl de koffie/thee.

Wat is Verkaaik tussen de boeken?
Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar de leesclub Paagman tussen de boeken (voorheen Verkaaik tussen de boeken) is anders dan andere. Vind je het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat Paagman tussen de boeken in zijn werk?
Onder leiding van Ria van Halem, Noaemi Horbach en Petra Snoep
In onze winkel in Gouda organiseren we elke zes weken voor twee verschillende doelgroepen leesclubs: Paagman tussen de boeken en Paagman tussen de YA-boeken. Wil jij de gezelligheid van een leesclub, maar niet de vaste verplichtingen? Vind je het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder…
- Literatuur-leesclub voor alle leeftijden! Deelname aan de leesclub kost € 3,-, incl de koffie/thee.
- Elke 6 weken wordt er een recent verschenen roman besproken. De leesclub vindt meestal op een dinsdag- of woensdagavond (starttijd 19:30 uur) plaats.
- Zodra bekend is welke titel het wordt en op welke datum de bespreking gaat plaatsvinden krijgt iedereen een nieuwsbrief met daarin een uitnodiging om deel te nemen.
- Vind je het een leuke titel en heb je plaats in je agenda? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op onze website. Je krijgt altijd van ons een bevestiging of je mee kan doen.
- Het verschilt per leesclub hoeveel plekken we beschikbaar hebben. Dit varieert van 24 tot 50 plekken.
- Zorg ervoor dat je het boek voor de bespreking hebt gelezen. Je kunt de boeken bestellen via onze webshop, of kom gezellig langs in de winkel!

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...