FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 21:00 uur
Archief
8 mei - Gouda

Paagman tussen de boeken

Paagman tussen de boeken
Paagman tussen de boeken leest:
Blijf
Woensdag 8 mei 2024 19:30 uur
Paagman vestiging Gouda
Toegang: €3,- incl. consumptie

Op woensdag 8 mei organiseert Noaemi Horbach om 19:30 uur een nieuwe leesclub Paagman tussen de boeken. De leesclub gaat over het boek Blijf van Adeline Dieudonné.

Blijf
In een chalet in de bergen heeft een vrouw in het geheim met haar minnaar afgesproken. Zijn echtgenote weet van niets. De twee beleven een idyllische romance, de tijd lijkt stil te staan als ze samen zijn. Tot haar geliefde plotseling aan een hartaanval sterft. De vertelster blijft alleen achter met zijn levenloze lichaam en besluit het bij zich te houden. Als ze de volgende ochtend bij het chalet weg moet, legt ze hem in haar auto en gaat met hem op reis zonder een ander duidelijk doel dan nog langer bij hem te kunnen blijven. Terwijl het lijk langzaamaan begint te ontbinden, haalt de vrouw herinneringen op aan de man van wie ze zoveel heeft gehouden, degene bij wie ze leerde echt lief te hebben. In twee lange, openhartige brieven richt ze zich tot diens echtgenote – de enige persoon tegen wie ze het kan en wil vertellen.

Over de auteur
Adeline Dieudonné (1982) is actrice en woont en werkt in Brussel; ze spreekt Frans en Nederlands. Haar romandebuut Het echte leven is verschenen in de zomer van 2019, en werd meteen overladen met prijzen, waaronder de Prix du roman FNAC, de Prix Renaudot des lycéens en het werd bekroond tot VN Thriller van het Jaar. Ook werd ze prompt genomineerd voor de Prix Goncourt. Haar roman Kerozine is verschenen in maart 2022 en haar nieuwste roman Blijf verscheen in november 2023.

Aanmelden 
Deelname aan de leesclub kost € 3,-, incl de koffie/thee.

Wat is Paagman tussen de boeken?
Er zijn meerdere leesclubs in Gouda. Maar de leesclub Paagman tussen de boeken is anders dan andere. Vind je het leuk om op regelmatige basis met een groep op een doordeweekse avond een boek te bespreken in de inspirerende omgeving van de boekhandel, maar heb je niet altijd tijd om aanwezig te zijn? Lees dan verder….

Hoe gaat Paagman tussen de boeken in zijn werk?
Onder leiding van Noaemi Horbach
In onze winkel in Gouda organiseren we elke zes weken voor twee verschillende doelgroepen leesclubs: Paagman tussen de boeken en Paagman tussen de YA-boeken. Wil jij de gezelligheid van een leesclub, maar niet de vaste verplichtingen? Dan is de literatuur-leesclub voor alle leeftijden Paagman tussen de boeken wel iets voor jou.
- Deelname aan de leesclub kost € 3,-, incl de koffie/thee.
- Elke 6 weken bespreken we een recent verschenen roman. De leesclub vindt meestal op een dinsdag- of woensdagavond plaats.
- Als er een nieuwe titel en datum is gekozen, sturen we een nieuwsbrief met een uitnodiging om deel te nemen.
- Vind je het een leuke titel en heb je plaats in je agenda? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op onze website. Je krijgt altijd een bevestiging of je mee kan doen.
- Het verschilt per leesclub hoeveel plekken we beschikbaar hebben. Dit varieert van 20 tot 50 plekken.
- Zorg ervoor dat je het boek voor de bespreking hebt gelezen. Je kunt de boeken bestellen via onze webshop, of kom gezellig langs in de winkel!

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Paagman tussen de boeken
*
*
*
*
*
Deelname aan de leesclub kost € 3,- incl de koffie/thee.
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...