FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
25 februari

Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx

Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx
Oscar van Gelderen en Manuela Klerkx
Stoomcursus kunst kopen
Zondag 25 februari 2018 13:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 25 februari zijn Oscar van Gelderen en Manuela Klerx om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendiklaan 217 in Den Haag. Naar aanleiding van hun zojuist verschenen boek Ontroerend goed geven zij een stoomcursus kunst kopen. Vervolgens gaan zij in gesprek met vier prominente spelers in de Haagse kunstscene, die hun tips & tricks met het publiek zullen delen: Antoine de Werd (verzamelaar), Sanne Luteyn (kunstruimte Billytown), Alex Lebbink (SinArts gallery) en Peter van Beveren (Venduehuis Den Haag). Ook is er gelegenheid tot kunstspreekuur: u kunt met al uw vragen terecht bij de auteurs of een van hun vier gasten!

Ontroerend goed
Een inspirerende en praktische gids over kunst kopen: hoe werkt het en hoe doe je het

Alles wat je moet weten over galeries, beurzen, veilingen en online kopen

Er is onroerend goed – vastgoed, buitenkant, status – en er is ontroerend goed – kunst, binnenkant, passie. Bij velen heerst het idee dat kunst een (linkse) hobby van de elite is en niet toegankelijk voor ‘gewone mensen’. Galeries worden als hoogdrempelig ervaren, de prijzen zijn niet transparant en de teksten over de kunstwerken zorgen eerder voor verwarring dan opheldering.

Maar er is ook goed nieuws: het bezitten van kunst is niet voorbehouden aan de rijken der aarde: er is al prachtige kunst te koop voor een paar honderd euro (als je maar goed zoekt en ‘vroeg’ durft te kopen). De stap van kijken naar kopen is voor velen echter een obstakel: de kunstwereld kenmerkt zich door geheel eigen codes, die Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen, zelf kunstkenners en -verzamelaars, in Ontroerend goed proberen te kraken. Hoe worden prijzen bepaald? Kun je onderhandelen met galeries? Hoe werkt een kunstbeurs? Er is zo veel keus: hoe weet ik welke kunst bij mij past en hoe en waar koop ik die?

Manuela Klerkx werkte na haar studie filosofie twintig jaar in toonaangevende galeries in België, Nederland en Italië, en had zes jaar haar eigen galerie in Milaan waar zij werk toonde van o.a. Marijn van Kreij, Navid Nuur en Jennifer Tee.

Momenteel werkt ze als kunstagent in Amsterdam. Haar grote passie is het scouten, begeleiden én verkopen van kunst(enaars).

Oscar van Gelderen is kunstverzamelaar en uitgever van onder meer Dave Eggers, John Williams (Stoner) en Judas van Astrid Holleeder. 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...