FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
GOUDA: Open tot 18:00 uur
Archief
7 maart - Fred (Den Haag)

Vilan van de Loo

Vilan van de Loo
Vilan van de Loo
Sneltreinlezing
Maandag 7 maart 2022 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op maandag 7 maart is Vilan van de Loo om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Vilan van de Loo vertelt in een sneltrein-lezing van een half uurtje over het KNIL en haar boek Een eervol bestaan. Ze gaat graag in gesprek met aanwezigen Aansluitend zal zij signeren. Lees hier onze coronamaatregelen en veelgestelde vragen bij evenementen.

Een eervol bestaan: hoe was de wereld van het KNIL?
Wie KNIL zegt, bedoelt: Koninklijk Nederlandsch-Indische Leger. Dat was het leger in Indië. Een uniek leger, alleen al door de samenstelling ervan. Militairen waren onder meer Indisch, Hollands, Javaans, Ambonees (Moluks), Afrikaans. Wie waren zij? Hoe was de wereld van het KNIL, waarin later alle Indië-veteranen terecht kwamen? Daarover gaat het boek: Een eervol bestaan.
De titel verwijst naar een propagandaposter uit 1938. Toen gold tekenen voor het KNIL als eervol.
“Ik wilde het KNIL zoveel mogelijk zelf aan het woord laten,” zegt schrijfster en onderzoekster Vilan vande Loo. “Daarom verzamelde ik verzamelde ik brieven, reisverslagen, herinneringen, liedjes enzovoorts. Ook putte ik uit brochures en krantenartikelen, om te weten hoe het KNIL vroeger was. Ja, ook geweld komt dan erin voor. Maar niet alleen. Ik kijk vooral naar de mensen zelf, hoe ze leefden en wat ze dachten. Dat komt ook terug op de foto's in het boek.”

Aanmelden
De lezing van Vilan van de Loo is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kunt u vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kunt u zitplaatsen reserveren wanneer u deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Gegarandeerde zitplaats
Bent u deelnemer van ons Paagman Privilege programma en heeft u een Silver-level? Speciaal voor onze Paagman Privilege programma deelnemers met minimaal level Silver bieden we de mogelijkheid om aanspraak te maken op een gegarandeerde zitplaats tijdens deze evenementen. Na verwerking van uw aanmelding, ontvangt u een bevestiging per e-mail waarin uw gegarandeerde zitplaats expliciet wordt bevestigd. Tot 10 minuten voor aanvang van het evenement houden we uw zitplaats beschikbaar en begeleiden onze medewerkers uw. Daarna wordt uw zitplaats vrijgegeven en houden we deze niet langer voor u vast.

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kunt u het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier ziet u het actuele aanbod van titels die u kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht.

Hoe bestelt u een gesigneerd exemplaar?
* Plaats het gewenste boek in uw winkelmand en doorloop de stappen om uw bestelling te plaatsen.
* Kies uw voorkeur voor ophalen in een van onze winkels of voor bezorgen.
* Vink de keuzemogelijkheid om uw boek te laten signeren aan
* Voer desgewenst uw tekst voor een geschreven opdracht in

Doordat het boek speciaal voor u gesigneerd wordt, kan het boek pas na 7 maart uitgeleverd worden. Vilan van de Loo zal het boek op die datum signeren en u haalt het boek dan op een later moment - wanneer het u uitkomt - op bij Paagman, of u laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij u daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Onze evenementen zijn ook regelmatig via Facebook Live te volgen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...