FRED (Den Haag): Open tot 20:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Archief
22 oktober - Fred (Den Haag)

Wat niet is maar kan zijn

Wat niet is maar kan zijn
Wat niet is maar kan zijn
Boekpresentatie
Donderdag 22 oktober 2020 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
GEANNULEERD

Wat niet is maar kan zijn
‘Als je vandaag zou sterven en één generatie later terugkeert, in welke wereld zou je dan geboren willen worden, ongeacht waar of wie je bent?’ Dit is de vraag die mensenrechtenadvocaat Michelle Alexander onderzocht in haar essay What if We’re All Coming Back? in de New York Times in oktober 2018. Nest legde deze vraag aan negen schrijvers en negen kunstenaars voor. Het resultaat: het boek Wat Niet Is Maar Kan Zijn. De bundel is onderdeel van de tentoonstelling A Fair Share of Utopia, die t/m 22 november is te zien bij Nest, Den Haag en CBK Zuidoost in Amsterdam.
Vamba Sherif is een van de auteurs van het boek en zal tijdens de boekpresentatie een eigen antwoord geven op de bovenstaande vraag. Vamba Sherif werd geboren in Liberia en groeide deels op in Koeweit en Syrië. Hij schreef verschillende romans, waaronder De zwarte Napoleon (2015) en Het land van de vaders (2011).

Het boek bevat naast de essays van Vamba Sherif en Michelle Alexander teksten van: René ten Bos, Dean Bowen, Sander Donkers, Clarice Gargard, Sisonke Msimang, Rashid Novaire, Jan van de Venis en Louwrien Wijers.
De kunstenaarsbijdragen zijn van: Brook Andrew, Raul Balai, Ghana ThinkTank, Claudia Martínez Garay, Femke Herregraven, Nástio Mosquito, Simphiwe Ndzube, Marianne Nicolson en Müge Yilmaz.

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Onze evenementen zijn ook regelmatig via Facebook Live te volgen.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...