FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
14 april - Fred (Den Haag)

Post en Wienbelt

Post en Wienbelt
Willem Post en Ton Wienbelt
Boekpresentatie New York Compleet
Zondag 14 april 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 14 april presenteren dé Nederlandse New York kenners Willem Post en Ton Wienbelt om 13:00 uur hun nieuwe boek bij bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). New York Compleet, het nieuwe boek van de heren, neemt alle vijf de stadsdelen onder de loep. Daarnaast worden ook Hollandse plekken uitgelicht. Tijdens de presentatie zal voormalig Consul Generaal van Nederland in New York Rob de Vos vertellen waarom New York zo bijzonder is. Daarnaast zal er in beeld en geluid een impressie van de stad en het boek worden gegeven door Willem Post en Ton Wienbelt. Aansluitend signeren zij.

 

New York Compleet - 100 bijzondere plekken van Manhattan tot de Bronx
In 2013 publiceerden wij De Magie van New York . Een menu van 75 bijzondere plekken. De meest beroemde bezienswaardigheden kent iedereen, maar Manhattan is ook een schatkamer vol minder bekende plekken zoals bijzondere musea, pianobars, jazzkelders en winkeltjes vol buitenissige snuisterijen. De Magie  werd een groot succes en werd in het Engels uitgebracht door een New Yorkse uitgever. We mochten er op de New Yorkse televisie over vertellen.

In New York Compleet  hebben we een nieuw gevarieerd menu samengesteld van 100 bijzondere plekken. Manhattan blijft een belangrijke plaats innemen maar anno 2019 is er ook alle reden om aan de andere vier stadsdelen ruim aandacht te besteden.
Brooklyn en Queens zijn inmiddels reuze populair maar ook Staten Island en de Bronx worden steeds meer bezocht. Vooral die laatste is voor nieuwe bezoekers een regelrechte sensatie. Nog in de jaren zeventig stonden de verpauperde huurkazernes in brand en was er veel geweld. De tijden zijn veranderd. Nu lijkt het wel alsof iedereen deze geboorteplaats van de hiphop wil bezoeken. Mooie art-decogebouwen, prachtige parken en geweldige eet - en muziekcafés zullen u bekoren. De Bronx, Queens en Brooklyn zijn makkelijk te bereiken met de metro. Staten Island (‘Staaten Eylandt’) is weer eenvoudig te bereiken met de gratis veerboot uit Manhattan.

‘Ready to go?’ Luister dan nog even naar die onsterfelijke zinnen van Frank Sinatra:
‘Start spreadin’ the news,
I’m leavin’ today
New York, New York
These vagebond shoes,
are longing to stray
Right through the very heart of it
New York, New York’

New York-kenners Willem Post en Ton Wienbelt bieden u een uitgekiend menu van 100 bijzondere plekken in de vijf stadsdelen: aparte winkels, musea, muziekclubs en andere insider-plekjes die uw bezoek onvergetelijk maken. Eerder publiceerden Post en Wienbelt toeristische boeken over Manhattan, Brooklyn en Queens. Hun eersteling, De Magie van New York, verscheen in het Engels onder de titel Enchantment of New York.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...