FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
11 april - vestiging FRED

Wieteke van Dort

Wieteke van Dort
Wieteke van Dort
lezing en optreden
Zaterdag 11 april 13:00 uur
Velvet in Paagman vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 11 april is Wieteke van Dort om 13:00 uur te gast bij Velvet in Paagman vestiging Fred. Ze geeft als tante Lien een kort optreden naar aanleiding van de jubileumcd 40 jaar Tante Lien. Daarnaast draagt ze voor uit haar dichtbundel Java revisited, een bundel met haiku's.

40 jaar tante Lien
Wie is er niet opgegroeid met Wieteke van Dort? Het begon ruim 40 jaar
geleden toen Wieteke van Dort en Willem Nijholt in het kindertelevisieprogramma Oebele voor de grap Indisch spraken. Een paar jaar later stonden ze samen in de Late Late Lien Show op zowel Televisie als op het toneel.

De mooiste liedjes zijn nu verzameld op deze jubileum 2cd. De cd bevat liefst 48 liedjes, waaronder 9 volledig nieuwe nummers. Voor het booklet heeft Van Dort exclusieve foto's uit  haar privécollectie beschikbaar gesteld. Ook schreef ze een uitgebreid voorwoord over haar carrière.

Adoe lui, geweldig ja? Veertig jaar Tante Lien! En still going strong. Mijn
stem nog steed boleh, loh. Laten we onze taal, ons accent, in ere houden.

Djedar djedoer, omong kosong en hantem kromo.

Java Revisited
Haiku's  een vorm van dichtkunst, geschreven in drie regels van vijf, zeven en vijf lettergrepen. Een haiku drukt meestal een ogenblikservaring uit, veelal geïnspireerd door wat de dichter waarneemt. In 2013 reisde Wieteke van Dort naar haar geboorte eiland Java. Hoewel ze al divers keren een bezoek bracht aan dit voor haar zo geliefde eiland, raakte ze tijdens dit bezoek zo onder de indruk van de vele facetten van het land dat ze besloot deze vast te leggen in Haiku's.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...