FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 21:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
23 april

Wilfried de Jong

Wilfried de Jong
Wilfried de Jong
Lezing en signeren
Zaterdag 23 april 13:00 uur
LET OP: Paagman vestiging Centrum, Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden
Zaterdag 23 april is Wilfried de Jong om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Centrum. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Zweefduik geeft hij een lezing en aansluitend signeert hij.

Het meest typerend voor het werk van Wilfried de Jong is zijn meesterlijke observatietalent. Als geen ander weet hij de fantasie te prikkelen, wat hem een literair auteur pur sang maakt. Veel woorden heeft hij daar niet voor nodig; zijn stijl is helder. In zijn nieuwe boek Zweefduik overtreft hij zichzelf in verbeeldingskracht.

Zweefduik
De Jong neemt de lezer mee naar een broeierig bassin in hartje Rome waar vrouwen zich wassen, we zien het kille sterfbed van een vader, een verliefd stel in een auto onder water. Hij schetst een tastbare en toch ook vervreemdende wereld waarin een kind muntjes legt op de rug van een hommel en waarin een man zweeft door een eindeloze straat met hangmappen.

Wilfried de Jong
Op cruciale momenten duikt De Jong diep in het bestaan van zijn personages, die hij met mededogen beschrijft. De verhalen in Zweefduik zijn zo geraffineerd aan elkaar geklonken dat je pas na het omslaan van de laatste pagina begrijpt hoeveel levens er in één leven passen. 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...