FRED (Den Haag): Open tot 18:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
GOUDA: Open tot 17:30 uur
Archief
10 januari - Fred (Den Haag)

Willem Post

Willem Post
Willem Post
Boekpresentatie De ziel van Amerika
Woensdag 10 januari 2024 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op woensdag 10 januari is Willem Post om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal zijn boek De ziel van Amerika presenteren. Aansluitend zal hij signeren.

De ziel van Amerika
In de jaren negentig dachten nog velen dat de Amerikaanse democratie het model voor de hele wereld zou worden. De Koude Oorlog was gewonnen.
Het einde van de geschiedenis leek nabij. Maar die ‘glorieuze’ en tegelijkertijd naïeve jaren negentig lijken inmiddels een eeuwigheid geleden. De Amerikaanse democratie kraakt in haar voegen. Een oud-president accepteert de verkiezingsuitslag niet en typeert zijn opvolger als hoofd van een misdaad­familie. Zijn aanhangers bestormden zelfs het Capitool-gebouw. Deze meester-populist wordt er van beschuldigd dat hij een staatsgreep heeft gepleegd. Democratische waarden worden ingewisseld voor haat en onverdraagzaamheid. De verdeeldheid tussen Republikeinen en Democraten is inmiddels zo groot dat het fenomeen van rode en blauwe staten steeds meer ingeburgerd raakt. Alsof een politieke en maatschappelijke ‘grand canyon’ dwars door het land loopt.

In dit fascinerende, vlot geschreven boek schetst historicus Willem Post de actuele ontwikkelingen, maar belicht hij ook de historie.

President Biden heeft uitgesproken dat Amerikanen verwikkeld zijn in een ‘slag om de ziel van de natie’. Post gaat op zoek naar die ziel. Waar staat deze voor? En hoe kan de Amerikaanse democratie gered worden? Dat klinkt welhaast existentieel.

Willem Post: “Tijdens lezingen en in media-commentaren spreek ik de afgelopen jaren regelmatig van een politieke burgeroorlog die in de Verenigde Staten gaande is, ook met desastreuze gevolgen voor democratisch Europa. Ik maak me oprecht zorgen. Maar ik geloof nog steeds niet dat de lichtjes boven Amerika zullen doven. Het land kent een grote veerkracht. Het is nog niet te laat voor de Amerikaanse democratie. Maar het is wel vijf voor twaalf!”   

Historicus Willem Post geeft sinds 1985 zijn visie op de Amerikaanse politiek voor vele media in Nederland en België. Hij heeft 16 boeken gepubliceerd over met name het Amerikaanse presidentschap en de verkiezingscampagnes. Als Senior Research Associate ‘Amerikaanse politiek’ is hij verbonden aan Instituut Clingendael. Hij is lid van de Public Diplomacy Council in Washington D.C. en geeft ook colleges over de Amerikaanse buitenlandse politiek op het Instituut Defensie Leergangen.

Aanmelden 
Dit evenement is gratis toegankelijk. Wel vragen wij om je aan te melden, zodat we hier onze dienstverlening op kunnen aanpassen. Bij aankomst kun je vrij plaatsnemen. Let op: een aanmelding is geen gegarandeerde zitplaats. Voor dit evenement kun je zitplaatsen reserveren wanneer je deelneemt aan het Paagman Privilege Programma (inloggen vereist, mogelijk vanaf level silver).

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kun je het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier zie je het actuele aanbod van titels die je kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht. Doordat het boek speciaal voor jou gesigneerd wordt, zal het boek pas na het auteursbezoek uitgeleverd worden. De auteur zal het boek op die datum signeren en jij haalt het boek dan op een later moment - wanneer het jou uitkomt - op bij Paagman, of je laat het boek desgewenst thuisbezorgen. Wel vragen wij je daarbij te letten op enkele spelregels en voorwaarden.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...