FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
16 maart

Willemijn van Dijk

Willemijn van Dijk
Willemijn van Dijk
Lezing en signeren
Donderdag 16 maart 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 16 maart is de Haagse Willemijn van Dijk om 19:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij geeft tijdens de tiende Week van de Klassieken een lezing over haar boek De opvolger over keizer Tiberius en aansluitend zal zij signeren.

 De tiende Week van Klassieken (9 t/m 19 maart) heeft als thema Alle goden! en gaat over religie in de oudheid. Tijdens de Week van de Klassieken zijn er in het hele land activiteiten om jong en oud kennis te laten maken met de klassieke wereld.

De opvolger - Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk
Drieëntwintig jaar lang regeerde keizer Tiberius over Rome, van 14 tot 37. Willemijn van Dijk schetst in De opvolger een prachtig en meeslepend portret van zijn leven.

Ondanks zijn unieke positie in de geschiedenis van het Romeinse rijk heeft Tiberius altijd aan de zijlijn van de historische belangstelling gestaan. Hij was de tweede keizer van Rome, de opvolger van de legendarische Augustinus, en tegelijk de eerste man in de geschiedenis die de macht over het Romeinse rijk – dat reikte van het noorden van Afrika tot de zuidelijke Nederlanden en van Spanje tot aan Syrië – erfde. Daarmee consolideerde hij de nieuwe staatsvorm die zijn adoptievader stichtte: het keizerschap. Een succesverhaal dat nog eeuwen zou voortduren.

Ze maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen.

Willemijn van Dijk
Willemijn van Dijk (1984) is oudhistoricus en schrijver. Daarnaast schoolde ze zich in de Itaaliaanse taal en literatuur. Na haar studie werkte ze een aantal jaar als adjunct-hoofdredacteur van De smaak van Italië; in 2012 begon ze Orpheus kijkt om, een blog over Rome en de oudheid. Eerder verscheen van haar het alom geprezen Via Roma.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...