FRED (Den Haag): Open tot 17:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 17:00 uur
Archief
21 maart - vestiging CENTRUM

William Cortvriendt

William Cortvriendt
William Cortvriendt
Lezing en signeren
Zaterdag 21 maart 13:00 uur
Paagman vestiging Centrum: Lange Poten 41
Toegang gratis, graag aanmelden

Zaterdag 21 maart is de Nederlandse arts en onderzoeker William Cortvriendt om 13:00 uur te gast in de nieuwe vestiging van Paagman in het Centrum (Lange Poten 41). Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Hoe word je 100? geeft hij een lezing en aansluitend zal hij signeren.

Hoe word je 100 jaar?
DE FEITEN OVER HOE WE GEZOND EN JONG BLIJVEN
Hoe word je 100? vertelt in duidelijke alledaagse taal de wetenschappelijke feiten over hoe we gezond en jong blijven en daardoor bijzonder lang kunnen leven. De Nederlandse arts William Cortvriendt trekt opmerkelijke conclusies op basis van zijn jarenlange wetenschappelijke ontdekkingsreis naar de relatie tussen leefstijl en gezond oud worden. Zo zouden bepaalde multivitaminen en antioxidanten juist schade berokkenen aan onze gezondheid, dikke mensen helemaal geen veelvraten zijn, diëten met beperkte calorie inname uiteindelijk leiden tot gewichtstoename en de maaltijden van fastfood ketens even ongezond zijn als die van veel restaurants.Cortvriendt baseert zijn conclusies op resultaten van recente onderzoeken die wereldwijd zijn uitgevoerd door de beste onderzoekers en gepubliceerd in de meest vooraanstaande medische en wetenschappelijk tijdschriften. Volgens de Nederlandse arts kunnen veel meer mensen gezond 100 worden, door een aantal betrekkelijk simpele aanpassingen in levensstijl.

“Je hoeft geen gezondheidsfreak te zijn”, beweert hij. “Maar de oplossing is ook niet te vinden in één specifieke handeling zoals veel hypes ons laten geloven. Het zijn vele kleine aanpassingen in leefstijl die het verschil maken. Niet alleen meer bewegen, maar bijvoorbeeld ook eten van meer vetten en minder koolhydraten, vermijden van frisdranken en kant-en-klaarmaaltijden en streven naar een optimaal lichaamsgewicht zorgen voor een verlengde levensduur”.

Het voorwoord van Hoe word je 100? is geschreven door Kris Verburgh, auteur van het boek De Voedselzandloper. Vorig jaar werd de Engelstalige versie Living a century or more gelanceerd in de Verenigde Staten. Daar staat het boek in de bestseller top 5.

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...