FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 20:00 uur
Agenda
Archief
14 oktober - Fred (Den Haag)

Wim Willems

Wim Willems
Wim Willems
Boekpresentatie
Woensdag 14 oktober 2020 19:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, reserveren verplicht (beperkt aantal zitplaatsen)

Op woensdag 14 oktober is Wim Willems om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal zijn boek De wereldwandelaars presenteren en zal hiervoor geïnterviewd worden door Onno Blom. Aansluitend zal hij signeren. Lees hier onze coronamaatregelen en veelgestelde vragen bij evenementen.

Kunt u het evenement niet bijwonen? Bestel dan hier uw persoonlijk gesigneerde exemplaar!

De wereldwandelaars

Ze werden voor een dubbeltje geboren. Geestdriftige jonge mannen en vrouwen, twintigers, afkomstig uit volkswijken in Den Haag, Delft en Amsterdam. Ze vonden elkaar in hun idealen: geheelonthouders waren ze, vegetariërs, pacifisten, strijdend voor sociale gelijkheid en op zoek naar vrijheid in de natuur. Ze noemden zichzelf ‘wereldwandelaars’, en in de zomer van 1911 vertrokken ze vanaf de Dam voor een voetreis van jaren. Onderweg deden ze voor kranten en tijdschriften verslag van hun avonturen – tot de Grote Oorlog uitbrak en de kleine karavaan in Palestina met een schok tot stilstand werd gebracht. Wim Willems, zelf opgegroeid in een arbeidersgezin, reconstrueert de strijd die de vrienden moesten voeren om los te breken uit het milieu waarin ze opgroeiden. Hij volgt de reizigers niet alleen op hun tocht door Europa en het Midden-Oosten, maar gaat ook op zoek naar de bronnen van hun idealisme en laat zien hoe het hun verging toen ze ouder werden.Zijn idealen, hoe vurig beleden ook, wel bestand tegen de tand des tijds?

Tip: geniet voor het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

Onze evenementen zijn ook regelmatig via Facebook Live te volgen.

Lees meer Lees minder
Agenda
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...