FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
14 december

Yolande van der Deijl

Yolande van der Deijl
Yolande van der Deijl
Boekpresentatie
Donderdag 14 december 2017 19:00 uur
Paagman vestiging Fred
Toegang gratis, graag aanmelden

Donderdag 14 december presenteert Yolande van der Deijl haar boek om 19:00 uur bij Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217. Zij vertelt over haar nieuwe boek Koning in Europa en aansluitend zal zij signeren. De boekpresentatie zal worden ingeleid door journalist/historica Renate van der Zee.

Koning in Europa
Op 15 november 1688 landde stadhouder prins Willem III (1650-1702) met een internationaal leger in Brixham in het zuiden van Engeland. Het kostte de Prins van Oranje 44 dagen om Londen te bereiken waar hij door een uitzinnige menigte werd verwelkomd. In april 1689 werd Willem, samen met zijn vrouw Mary Stuart II, gekroond tot koning van Engeland, Schotland en Ierland. Deze geschiedenis staat bekend als de Glorieuze Revolutie. Oranje’s expeditie, zijn koningschap en de gevolgen voor Europa staan in dit boek centraal.

Koning in Europa volgt het journaal van Constantijn Huygens jr., secretaris van Willem III, op de voet. Alle plaatsen waar Willem langskwam en overnachtte, passeren in dit boek de revue. In dit boek worden de politieke ontwikkelingen, de militaire onzekerheden en het lot van de koninklijke hoofdrolspelers belicht, dit maakt het boek geschiedenis en reisgids tegelijkertijd.

Yolande van der Deijl
Yolande van der Deijl is geboren in Den Haag (1964) waar zij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Audiovisuele Vormgeving studeerde. Vervolgens werkte zij als  documentairemaker en video editor in Seattle en studeerde Internationale Betrekkingen in San Francisco. Sinds 2009 woont en werkt zij in Dresden. Na een rondleiding in de Haagse Gevangenpoort raakte Yolande van der Deijl gefascineerd door Willem III. Koning in Europa is haar debuut.  

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...