FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 18:30 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
MALL: Open tot 18:00 uur
Archief
22 mei - Fred (Den Haag)

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek
Youp van 't Hek
Voorlezen en signeren
Woensdag 22 mei 2019 15:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Op woensdag 22 mei is Youp van 't Hek om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal voorlezen en daarna zal hij signeren.

Youp als beroep
Als Youp ergens zijn beroep moet invullen, schrijft hij niet dat hij cabaretier is of columnist, maar dat hij Youp is. Youp als beroep. Hij is de enige op de wereld die dat vak uitoefent. Wat het inhoudt? Schrijven en spelen. Krant en theater. Liefst zo veel mogelijk. Nu wordt Youp 65. Vroeger was dat de pensioengerechtigde leeftijd. Een mooi moment om op je lauweren te gaan rusten. Voor Youp niet. Die wordt er juist onrustig van. Dat zijn toekomst korter is dan zijn verleden vindt hij verschrikkelijk. Zijn antwoord is: nog harder werken. Hoewel, werken? Youp noemt het zelf spelen. Hij speelt in de theaters en in de krant. In Youp als beroep blikt hij met foto’s, columns, anekdotes, liedteksten en andere herinneringen terug op de eerste veertig jaar van zijn overvolle loopbaan. De lol spat er vanaf. Nou heeft hij ook niet echt te klagen. Al dertig jaar speelt hij voor een altijd uitverkochte zaal en bijna even zo lang is hij een van de best gelezen columnisten van ons land. En voorlopig gaat hij daar rustig mee door. Een must voor de liefhebber, een ode aan het plezier.

Youp van 't Hek
Youp van 't Hek (1954) wilde op zijn twaalfde al cabaretier worden. Toen hij zeventien was veranderde hij zijn naam Joep in Youp en richtte cabaret Nar op. Daarmee speelde hij geruime tijd in kleine zalen. De doorbraak kwam in 1983 met Man vermist, het achtste en laatste NAR-programma, maar eigenlijk een verkapte solovoorstelling. Inmiddels is hij 27 programma’s en negen oudejaarsconferences verder.

Tip: geniet na het evenement van een avondmaaltijd in ons Kicking Horse Café. Iedere doordeweekse avond tussen 17:00 - 20:00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd voor slechts €14,50. Bekijk hier het wisselende weekmenu!

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...