FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 18:00 uur
Archief
31 maart - Fred (Den Haag)

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls
Yvonne Keuls
Interview door Frénk van der Linden
Zondag 31 maart 2019 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 31 maart is Yvonne Keuls om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij zal door Frénk van der Linden geïnterviewd worden over haar oeuvre. In het kader van het boekenweekthema 'De moeder, de vrouw' zal haar boek Mevrouw mijn moeder uitgebreid aan bod komen. Dit boek is inmiddels al toe aan de 50ste druk en is daarmee een moderne klassieker. Aansluitend zal zij signeren.

Mevrouw mijn moeder
Met Mevrouw mijn moeder richt Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over de Indische wortels van haar familie, over de repatriëring naar Nederland, de vestiging in Den Haag en de herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een prachtig en humorvol geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek. Een ode aan de vertelkunst - Yvonne Keuls op haar best.

Yvonne Keuls
Yvonne Keuls (1931) is geboren in Nederlands-Indië. Op jonge leeftijd verhuisde zij naar Nederland. Haar eerdere boeken zijn uitgegroeid tot klassiekers in de Nederlandse literatuur. In de jaren '70 was zij te gast in meerdere televisieprogramma's van onder andere NCRV. 

Boekenweek
Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek! Dit jaar is het thema ‘De moeder, de vrouw', ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Jas van belofte van Jan Siebelink is dit jaar het Boekenweekgeschenk en Murat Isik heeft het Boekenweekessay van 2019, Mijn moeders strijd, geschreven.

BOEKENWEEK BIJ PAAGMAN

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...