FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
13 november

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls
Yvonne Keuls
Boekpresentatie en signeren
Zondag 13 november 13:00 uur
Paagman vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden
Zondag 13 november is Yvonne Keuls om 13:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Op feestelijke wijze wordt haar boek De complete Keulsiefjes gepresenteerd. Yvonne Keuls wordt geïnterviewd door Ellen Deckwitz.

De complete Keulsiefjes
In De complete Keulsiefjes zijn voor het eerst alle columns, korte verhalen en cursiefjes van Yvonne Keuls, de pionier van het betere straatverhaal, verzameld. Yvonne Keuls is de auteur van onder andere Het verrotte leven van Floortje Bloem, Mevrouw mijn moeder en Koningin van de nacht. InDe complete Keulsiefjes geeft Yvonne Keuls grootmoederlijke adviezen aan de koningin, gebruikt haar huisdieren als dankbare personages voor de aandoenlijkste verhalen en beschrijft op ontroerende wijze het leven van alledag van haar opgroeiende dochters. En natuurlijk passeren ook de Indische tantes de revue. Met haar scherpe observatievermogen en humor weet Yvonne Keuls gedoe in families, tussen vrienden en met huisdieren te relativeren. Ze krijgt lezers aan het lachen maar zet hen ook aan het denken.

'Als er een kind wordt geboren, stuur ik altijd een kaartje met: "Ik wens je veel fantasie" - omdat fantasie je door alles heen zal slepen, zelfs door de meest rottige situaties. Dierbaren overlijden, je raakt in scheiding of komt terecht in een oorlog, maar door je fantasie toe te laten, wordt het allemaal draaglijk. Met je fantasie laat je dingen ontstaan - er is niets bevredigender dan creëren.' - Yvonne Keuls In Happinez (september 2016)

Yvonne Keuls
Yvonne Keuls (1931) werd geboren in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Zij schrijft met warmte, humor en realiteitszin en heeft met haar persoonlijk getinte en ontwapende werk een groot publiek aan zich weten te binden. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. In 2012 ontving ze de Haagse Cultuurprijs. Met haar laatste roman, Koningin van de nacht, schreef Yvonne Keuls het boek dat zij altijd heeft willen schrijven.

Ellen Deckwitz
Ellen Deckqitz (1982)  is een Nederlandse dichteres, schrijfster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next en NRC Handelsblad.
Deckwitz heeft sinds 2015 een tweewekelijkse column in NRC Next en schrijft voor NRC Handelsblad recensies en artikelen over literatuur, muziek, voetbal en het Eurovisiesongfestival. Samen met schrijver Edward van de Vendel richtte ze de site Eurostory.nl op, waarin ze verslag doet van de politieke, journalistieke en culturele achtergronden van het Songfestival.

 

Lees meer Lees minder
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...