FRED (Den Haag): Open tot 21:00 uur
CENTRUM (Den Haag): Open tot 19:00 uur
DELFT: Open tot 19:00 uur
Archief
20 maart

Zoni Weisz

Zoni Weisz
Zoni Weisz
Lezing en signeren
Zondag 20 maart 16:00 uur
Paagman vestiging Fred; Frederik Hendriklaan 217
Toegang gratis, graag aanmelden

Zondag 20 maart is Zoni Weisz om 16:00 uur te gast bij Paagman vestiging Fred. Naar aanleiding van zijn nieuwe boek Zoni - De vergeten Holocaust wordt hij geïnterviewd door Volkskrantrecensent Arjan Peters.

Zoni
Zoni
is de aangrijpende autobiografie van een zeer bijzondere Holocaust-overlevende: Zoni Weisz. Hij is een man van twee werelden: Nederland en de Sinto-cultuur. Ongeveer een half miljoen zigeuners werden in de Tweede Wereldoorlog gedood door de nazi's. Zoni Weisz overleefde. Hij vertelt over zijn jeugd als Sinto, over het verlies van zijn ouders, zusjes en broertje. Maar ook over zijn wonderbaarlijke loopbaan als topbloemist en arrangeur, en als internationaal promotor van de Nederlandse bloemenindustrie. Nu zet hij zich in voor de zaak van Roma en Sinti. 'Ik heb een bijzonder leven geleid, met een bizar en heel verdrietig begin. Nu kijk ik met voldoening terug. Als ik het over mocht doen: precies zo graag. Mijn verhaal, mijn volk. Daar gaat het mij nog om.'

De 81e Boekenweek, van 12 tot en met 20 maart 2016, draait om het thema Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte…. Duitsland: het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van diepgeworteld voetbalsentiment en kuilen aan het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Maar Duitsland biedt nog zoveel meer onderwerpen om over te praten, te lezen en te schrijven. Het Boekenweekgeschenk Broer is dit jaar geschreven door Esther Gerritsen. Het Boekenweekgeschenk is gratis bij besteding van ten minste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken en zolang de voorraad strekt.

Lees meer Lees minder
Aanmelden voor Zoni Weisz
*
*
*
*
 
Archief
Even geduld AUB ...
Laden even geduld aub ...